Uitgave special: Duurzaam reizen in de praktijk ( alleen digitaal)

Druk
1e druk, 2007
Pagina's
134
ISBN
978-90-76888-78-1
Prijs PDF
€ 8,99
€ 8,99

Omschrijving

Uitgave special: Duurzaam reizen in de praktijk ( alleen digitaal)

Duurzaam reizen in de prakijk; dilemma's van reisbegeleiders.

Op reis met een groep worden reisbegeleiders voortdurend geconfronteerd met dilemma's. In deze uitgave wordt ingegaan op deze dilemma's en wordt een kader geschetst dat reisbegeleiders houvast biedt om standpunten ten aanzien van duurzaam reizen te funderen en over te dragen aan hun deelnemers.

Tijdens het reizen in niet-westerse landen krijgen reisbegeleiders regelmatig te maken met situaties die vragen oproepen maar waar geen standaard oplossing voor is.

•Wat doe je met afval tijdens een kampeersafari?

•Kun je deelnemers adviseren om te gaan quadbiken in de woestijn?

•Wat zeg je tegen groepsleden die pennen en ballonnen aan kinderen uitdelen?

•Hoe maak je duidelijk dat bepaalde mensen liever niet gefotografeerd worden?

•Kun je met je groep ongevraagd een schooltje bezoeken?

Bij dit soort vragen wordt stilgestaan in deze uitgave. Dit boek pretendeert niet om pasklare antwoorden te geven. Daarvoor zijn veel dilemma’s te zeer situatie- afhankelijk:in een andere cultuur of context is er mogelijk helemaal geen sprake van een dilemma. Wel gaat het in op een aantal belangrijke vraagstukken en schetst het een kader dat houvast biedt om standpunten ten aanzien van duurzaam reizen te funderen en over te dragen.

Hoewel deze uitgave in eerste instantie bedoeld is voor reisbegeleiders, is deze ook heel interessant voor reizigers die bewust willen reizen.