Te gast in China

Druk
10e druk, oktober 2012
Pagina's
80
ISBN
978-94-6016-034-9
Prijs Pocket
€ 8,95
Prijs PDF
€ 5,99
€ 8,95
€ 5,99

Omschrijving

Te gast in China

Het uitgestrekte China met zijn 1,3 miljard inwoners is in vele opzichten een gevarieerd land. Naast de Han-meerderheid wonen er 55 etnische minderheden, waarvan de meeste een eigen taal en schrift hebben. Ook heeft iedere regio zijn eigen volksmuziek en instrumenten. In deze uitgave laten we je kennismaken met typisch Chinese gebruiken en omgangsvormen. Zo is het ongebruikelijk om openlijk kritiek te leveren en is het beleefd om met complimenten te strooien. Chinezen zijn erg bijgelovig. De meest uiteenlopende voorwerpen, cijfers en kleuren kunnen geluk brengen. Ook achter Chinese namen schuilt een wereld van bijgeloof maar ook van poëzie en bureaucratische regels. In deze uitgave bezoeken we enkele markante ‘attracties’. We gaan per trein naar Ruijin, de Rode Hoofdstad, waar Mao uitgeroepen werd tot voorzitter van de communistische partij. In Shanghai kijken we ‘s ochtends vroeg onze ogen uit in een stadspark en in Beijing ontmoeten we op een voormalig fabrieksterrein moderne kunstenaars. Tot slot bezoeken we een theehuis en laten ons inwijden in de geheimen van de theeceremonie. 

Tips
A Chinese Journey, Museum Den Bosch
Bezoekers worden door kunstverzamelaar Uli Sigg meegenomen op een fascinerende en inspirerende ontdekkingsreis door de wereld van de Chinese hedendaagse kunst.
Lees verder
Quiz
De leer van Confucius is nog steeds erg populair in China. Welke van onderstaande uitspraken is het minst belangrijk volgens deze leer?
Start Quiz