Privacyverklaring

Van Informatie Verre Reizen V.O.F /Uitgever Te Gast In, Nijmegen, 24 mei 2018

Je privacy is voor Informatie Verre Reizen/Uitgever Te Gast In van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat je gegevens veilig bij ons zijn en dat wij ze altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij Informatie Verre Reizen/Uitgever Te Gast In allemaal doen met informatie die we over jou te weten komen.
Als je vragen hebt, of wilt weten wat we precies van jou bijhouden, neem dan contact op met ons op.

1.Gebruik van persoonsgegevens
Bij het gebruiken van onze dienst krijgen wij de volgende informatie over jou:
 Je naam en adres
 Factuuradres
 Emailadres
 Betalingsgegevens
 Geslacht
 Geboortedatum
 IP-adres
De wet noemt dit "persoonsgegevens" en zegt dat we die alleen mogen gebruiken als we precies uitleggen waarom en met welke reden. Dit lees je hieronder. Wij geven je persoonsgegevens niet aan andere bedrijven of instanties, behalve als dat nodig is voor de dienst of als de wet zegt dat dat moet. Een voorbeeld is dat we bij een vermoeden van fraude aangifte mogen doen bij de politie.

2.Je account
Bij bepaalde onderdelen van onze dienst moet je je eerst registreren. Je moet dan informatie over jezelf opgeven en een gebruikersnaam kiezen. Daarmee maken wij een account, waarop je kunt inloggen met die gebruikersnaam en een zelfgekozen wachtwoord. Wij bewaren deze informatie zodat je ze niet steeds opnieuw in hoeft te vullen en zodat we je makkelijker kunnen benaderen als dat nodig is bij de dienst. We bewaren deze informatie zo lang als je account bestaat. Je kunt via je account informatie aanpassen wanneer je dat wilt.

3.Afhandelen bestelling
Wanneer je bij ons een bestelling plaatst, gebruiken wij je persoonsgegevens om deze netjes af te kunnen handelen. Wij mogen je persoonsgegevens dan aan onze bezorgdienst geven om de bestelling bij jou te laten bezorgen. In het geval van een bestelling van een digitale editie gebruiken we je naam en email adres om hiermee de digitale uitgave te personaliseren en te kunnen toesturen.

Ook krijgen wij informatie over je betaling van je bank of creditcard- maatschappij. We bewaren deze informatie zo lang als nodig is om de bestelling af te handelen, en daarna totdat de garantie is verstreken. Sommige informatie bewaren wij langer omdat dat van de wet moet. Wij moeten bijvoorbeeld bewijs van je aankoop en je factuur zeven jaar bewaren van de Belastingdienst.

4.Reclame
Wij willen jou graag reclame sturen over nieuwe producten of diensten. Dit doen wij:
• per e-mail
• via social media
 Je kunt op ieder moment bezwaar maken tegen deze reclame. In elke brief staat hoe dat moet. Elke  e- mail bevat een afmeldlink. En via Social Media kun je ons blokkeren of de afmeldoptie gebruiken.  

5.Contactformulier, Nieuwsbrieven en Servicemails.
Met het contactformulier op de website kun je ons vragen stellen of aanvragen doen. Daarbij moet je bepaalde informatie invullen. Deze bewaren wij tot we zeker weten dat je tevreden bent met onze reactie en zes maanden daarna. Zo kunnen we bij vervolgvragen de informatie er makkelijk bij pakken. Je kunt je abonneren op onze nieuwsbrief .Hierin lees je nieuwtjes, inspiratie, tips en informatie over onze producten en diensten. Deze aanmeldingen kun je op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief of actiemail bevat een afmeldlink.  Je e-mailadres wordt alleen met je toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees.

Als je bij ons een uitgave bestelt, ontvang je van ons servicemails. Dit betekent dat je na je bestelling een bevestigingsmail en bedank mail ontvangt. Deze e-mails sturen wij jou vanuit dienstverlening. 

6.Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen
Wij geven je persoonsgegevens alleen aan andere bedrijven of instellingen als dat nodig is voor onze dienst of als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

7.Beveiliging
Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Ons CMS systeem is dan ook beveiligd met een SSL certiificaat. Meer informatie hiervoor is te verkrijgen bij onze webmaster CEWEB te Rosmalen.

8.Wijzigingen in deze privacyverklaring
Wanneer onze dienst wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

9.Inzage en wijzigen van je gegevens
Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Na 7 jaar inactiviteit worden je gegevens automatisch omgezet zodat ze niet meer herleidbaar zijn naar jou als persoon.
Je hebt de volgende rechten:
 uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
 inzage in en het kunnen opvragen van de precieze persoonsgegevens die we van je hebben
 het laten corrigeren van fouten en het kunnen aanpassen van je persoonsgegevens
 het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
 intrekken van toestemming voor het gebruiken en bewerken van je persoonsgegevens
 je gegevens anonimiseren of zodanig verwijderen zodat het niet meer herleidbaar is tot jou als persoon.
 bezwaar maken tegen een bepaald gebruik van je persoonsgegevens zoals:
- het volgen van je bezoek op onze website (tracking)
- het gebruiken van je aankoopgegevens en voorkeuren om je specifieke
 voorstellingsinformatie te kunnen sturen
Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

10.Klacht indienen
Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens:
Informatie Verre Reizen V.O.F/  Uitgever Te Gast In
Pater Blommaertlaan 23
6522 ME Nijmegen
info@tegastin.nl