Over ons

Informatie Verre Reizen VOF (IVR) is uitgever van TE GAST IN. Deze landenreeks bestaat uit zo'n 35 landen. De verhalen in deze pocketuitgaven bieden inkijkjes in het alledaagse leven van bewoners in 'verre', voornamelijk niet-westerse landen.

Speciale uitgaven

Daarnaast heeft IVR enkele specials over toerisme uitgegeven zoals Duurzaam reizen in de praktijk (voor reisbegeleiders) en Ontdek het Nieuwe Reizen (op basis van cartoons). Ook publiceerde IVR een verhalenbundel Kids ver op Reis voor avontuurlijke gezinnen. 
In oktober 2016 publiceerde IVR Ontmoetingen met Syriers, achtergrond en cultuur van onze nieuwe buren

Uitgevers van TE GAST IN

Kees van Teeffelen is in 1987 gestart met de uitgeverij en de serie TE GAST IN. Vanaf 1995 doet hij dat samen met zijn partner Sylvia Kohlmann. Kees houdt zich vooral bezig met het uitgeven van publicaties, terwijl Sylvia zich voornamelijk richt op de pr & marketing en het online publiceren. Voor hun publicaties doen ze een beroep op een uitgebreid netwerk van freelancers. 

Ontmoetingen met bewoners

Vaste thema's in de publicaties van IVR zijn ontmoetingen en duurzaam reizen. Hun belangstelling voor deze thema's zijn voortgekomen uit persoonlijke ervaringen. Dat begon met de reizen die Kees en Sylvia vanaf hun studententijd zijn gaan maken. Tijdens hun reizen door Midden-Amerika en Azie ontdekten ze al snel dat ontmoetingen met de bewoners het reizen zo speciaal maken. Daarover zijn ze gaan schrijven, in eerste instantie voor familie en bekenden, later in de landenserie TE GAST IN. Vanaf 2003 hebben ze een aantal verre reizen met hun kinderen gemaakt hetgeen inspireerde tot de verhalenbundel Kids ver op reis.     

Hier is daar en daar is hier

Tijdens de vluchtelingencrisis in 2015 kwamen Kees en Sylvia in contact met enkele Nijmeegse Syriers. Naar aanleiding hiervan ontstond het idee voor het boek Ontmoetingen met Syriers. In dezelfde periode combineerde Sylvia tijdelijk haar werk voor de uitgeverij met een baan als leerkracht op de Heumensoord vluchtelingen school in Nijmegen.  

   Jubileum

In oktober 1987 verscheen de eerste TE GAST IN-uitgave over India. In een tijd dat het toerisme naar verre landen in opkomst was. We merkten we dat er zowel bij reisorganisaties als bij toeristen veel vraag was naar goede informatie over land, lokale cultuur en omgangsvormen. Dat was voor ons de aanleiding om  te starten met de serie TE GAST IN. Hoewel het begrip ‘duurzaam toerisme’ toen nog niet bestond, stond voor ons een goede verstandhouding tussen reizigers en ontvangende bevolking centraal. Dat uitgangspunt is ook vandaag de dag een van de pijlers van duurzaam toerisme. Vandaar dat de TE GAST IN-formule actueler is dan ooit.

2017 Jaar van Duurzaam Toerisme

In het kader van ons jubileum en het Jaar van Duurzaam Toerisme brengen we in september een vernieuwde (print en digitale) editie uit van Ontdek het nieuwe reizen.

In dit boekje met 25 cartoons maken reizigers kennis met de voordelen van duurzaam reizen. Op een luchtige manier laten we zien dat niet alleen reizigers beter af zijn met duurzaam toerisme, maar dat ook de lokale bewoners en het milieu er baat bij hebben.