Over ons

Informatie Verre Reizen VOF (IVR) is uitgever van TE GAST IN. Deze landenreeks bestaat uit meer dan 30 uitgaven. De verhalen in deze pocketuitgaven bieden inkijkjes in het alledaagse leven van bewoners in 'verre', voornamelijk niet-westerse landen.

Uitgevers van TE GAST IN

Kees van Teeffelen is in 1987 gestart met de uitgeverij en de serie TE GAST IN. lees meer in Terugblik  Vanaf 1993 doet hij dat samen met zijn partner Sylvia Kohlmann. Kees is behalve uitgever ook (eind)redacteur terwijl Sylvia zich voornamelijk bezighoudt met de pr & marketing en het digitaal publiceren. Voor hun uitgaven doen ze een beroep op een uitgebreid netwerk van medewerkers, varierend van reisleiders tot professoren. 

Ontmoetingen met bewoners

Het idee voor TE GAST IN ontstond begin jaren tachtig toen Kees en Sylvia een lange reis door Azie maakten. Tijdens de voorbereiding ontdekten ze dat er weinig informatie te vinden was over verre landen, met name over culturele achtergronden, omgangsvormen en gewoonten en gebruiken. Wil je respectvol omgaan met mensen met een andere culturele achtergrond dan is juist deze informatie essentieel. Vandaar dat Kees na de reis het initiatief heeft genomen om voorlichtingsmateriaal voor toeristen naar ontwikkelingslanden te ontwikkelen. Zo ontstond na enige tijd in de landenserie TE GAST IN. Dat deed hij in samenwerking met landenwerkgroepen, landenspecialisten en anderen die een bijzondere affiniteit hadden met een bepaald land.      

Speciale uitgaven

In de publicaties van IVR staan respect voor natuur, milieu en bevolking centraal. Naast de landenuitgaven TE GAST IN heeft IVR nog enkele specials uitgegeven, zoals Duurzaam reizen in de praktijk (voor reisbegeleiders) en Ontdek het Nieuwe Reizen (voor een breed publiek). Ook publiceerde IVR de verhalenbundel Kids ver op Reis voor avontuurlijke gezinnen. 

Hier is daar en daar is hier

Tijdens de vluchtelingencrisis in 2015 kwamen Kees en Sylvia in contact met enkele Nijmeegse Syriers. Dit leidde een jaar later tot de publicatie van het boek Ontmoetingen met Syriers,