Te gast in Vietnam

Druk
9e druk, februari 2015
Pagina's
80
ISBN
978-94-6016-053-0
Prijs Pocket
€ 8,95
Prijs PDF
€ 5,99
€ 8,95
€ 5,99

Omschrijving

Te gast in Vietnam

Reviews

*leuk om sfeer te beleven

Het boekje kun je zeker niet kopen als reisgids, maar het geeft wel een mooi beeld van hoe het land en de mensen leven, wat je waar kunt verwachten... Het leest zeer vlot en je hebt zo zin om te vertrekken. baloo1248 juni 2015

 

 

Was Vietnam 25 jaar geleden nog een agrarisch land waar boeren en vissers voornamelijk voor de lokale markt leverden, vandaag de dag is het een van de grootste exporteurs van gewassen als rijst en koffie. Ook de industriële bedrijvigheid is enorm toegenomen. Een andere sector die sterk in opkomst is, is het toerisme. Dit komt mede omdat er afgelopen jaren veel geïnvesteerd is in vliegvelden, wegen en accommodatie. Dat maakt dat je als toerist vandaag de dag alle uithoeken van het land kunt bezoeken. Het klimaat, maar ook de kleine behuizing en de straathandel maken dat een groot deel van het leven zich buitenshuis afspeelt. Overal in het land zie je eetstalletjes op straat waar de heerlijkste gerechten worden klaargemaakt. Als westerse bezoeker krijg je doorgaans de nodige aandacht en aanspraak. Mensen vragen je van alles. Niet dat ze uitvoerig uitleg verlangen. Maar meer om een idee te krijgen met wie ze van doen hebben. Want ook elkaar stellen Vietnamezen beleefdheidsvragen, onder meer om afkomst en rangorde te peilen.      

In deze uitgave reizen we kriskras door het land dat tot 40 jaar geleden nog in oorlog was met grootmacht Amerika. Onderweg herinneren tal van gedenktekens aan deze tijd. Maar Vietnamezen kijken liever vooruit en zijn hard bezig met een inhaalslag. In Hanoi dwalen we door de smalle steegjes van het oude centrum en brengen een bezoek aan het mausoleum van Ho Chi Minh. In Hoi An laten we ons verleiden om de garderobe uit te breiden en in Dalat springen we achterop bij een Easy Rider. In de vruchtbare Mekongdelta maken we een boottochtje door een jungle van palmbomen. En in het hoge noorden kijken we onze ogen uit in het eerste ‘global geopark’ van Vietnam. En we verblijven er in een homestay bij de Hmong en drinken van hun zelfgestookte rijstwijn.