Te gast in Tanzania

Druk
3e druk, update 2018
Pagina's
80
ISBN
978-94-6016-069-1
Prijs PDF
€ 5,99
€ 5,99

Omschrijving

Te gast in Tanzania

Voor verkrijgbaarheid pocket editie klik hier

Tanzania heeft haar bezoekers veel te bieden. Een absolute must is een safari in de Serengeti waar tienduizenden gnoes en zebra’s jaarlijks hun grote trek maken. Tussen de game drives door is het mogelijk om een Maasai-dans bij te wonen. Een ander hoogtepunt is een meerdaagse tocht naar de met sneeuw bedekte top van de Kilimanjaro. Een mooie afsluiting van een Tanzania-reis vormt een bezoek aan Zanzibar met zijn witte stranden en rijke handelsverleden.
In deze uitgave laten we zien dat Tanzania méér heeft dan deze topattracties. Zo maken we een koffietour op de hellingen van de Kilimanjaro en vertellen de boeren waarom ze blij zijn met fairtrade koffie. En vanuit Dar es Salaam maken we een off-road mountainbiketocht over de savanne, dwars door wildparken. Op zoek naar leuke souvenirs ontdekken we overal tingatinga. Deze naïeve schilderkunst heeft een onmiskenbaar Tanzaniaans karakter. Datzelfde geldt voor de kanga’s, de traditionele omslagdoeken die elk voorzien zijn van een typisch Tanzaniaanse spreuk.

Tips
Verantwoord toerisme in Tanzania met Honeyguide
Dankzij het verantwoord toerisme beginnen mensen het wild te waarderen.
Lees verder
Just Diggit in Tanzania
In Kongwa heeft de organisatie Just Diggit samen met lokale partner LEAD Foundation, 240 boeren getraind hoe ze hun land het beste kunnen onderhouden en vergroenen.
Lees verder