Te gast in Nepal

Druk
13e druk, 2017
Pagina's
64
ISBN
978-94-6016-072-1
Prijs PDF
€ 5,99
€ 5,99

Omschrijving

Te gast in Nepal

Voor verkrijgbaarheid pocket editie klik hier

Wie van zuid naar noord reist, doorkruist bijna alle bestaande subtropische en alpiene landschappen en ontdekt een ongeëvenaarde culturele diversiteit.

In deze editie wordt stilgestaan bij de aardbeving die in april 2015 het middelgebergte van Nepal trof. Behalve veel slachtoffers was er veel schade aan het culturele erfgoed. Vanwege de bureaucratische rompslomp komt de wederopbouw vrij traag op gang. Ook de Great Himalaya Trail, een lange-afstands-trek dwars door de Himalaya, ondervond schade door de aardbeving. Inmiddels zijn de meeste trails weer hersteld en is op sommige plaatsen de route verlegd. Daarnaast hebben we aandacht voor het lot van de olifanten in de Terai. Lange tijd had de reisindustrie geen oog voor het dierenleed dat gepaard ging met safari’s op de rug van een olifant. Sinds kort kunnen toeristen alleen op afstand genieten van de jumbo’s.    

We verkennen de Kathmandu-vallei per mountainbike. Zodra we het stedelijk gebied verlaten,  wanen we ons in een wereld waarin de tijd honderd jaar heeft stilgestaan. We nemen een kijkje in de Nepalese keuken en komen meer te weten over tafelmanieren. We vieren het Shivaratri festival dat zowel populair is bij kinderen als bij volwassenen. Bij de kleintjes vanwege het snoep, bij de groten omdat het gebruik van marihuana oogluikend wordt toegestaan. De rubriek reisinformatie tot slot bevat de nodige praktische reisinformatie, een woordenlijstje en een boekenlijst.

Deze pocket is er niet alleen voor reizigers die Nepal willen bezoeken. Iedereen die interesse heeft in dit land en in korte tijd een goede indruk van het land wil krijgen, zal met deze TE GAST IN een schat aan informatie ervaren.

Tips
Olifanteritjes in Nepal
' Nepal should introduce and enforce a guideline that ensures safety of the animals and promotes Nepal’s wildlife tourism. This way, we can positively impact the captive elephant situation.” ....'interessant artikel over hoe er in Nepal wordt gedacht.
Lees verder
Auteurs Nepal
Aan TE GAST IN Nepal hebben de volgende auteurs meegewerkt.
Lees verder