Te gast in Myanmar

Druk
2e druk, 2017
Pagina's
80
ISBN
978-94-6016-071-4
Prijs PDF
€ 5,99
€ 5,99

Omschrijving

Te gast in Myanmar

Voor verkrijgbaarheid pocket editie klik hier

Het land transformeert razendsnel. Tegelijkertijd vind je nog veel plekken waar de tijd geen haast heeft.  Uiteraard is er in deze uitgave veel aandacht voor de politieke hervormingen die in 2015 hebben plaatsgevonden. De nieuwe democratie biedt de bevolking meer vrijheden. De censuur werd afgeschaft waardoor momenteel de hiphopscene floreert. De opheffing van economische sancties opent de deuren voor buitenlandse investeerders. Die gaan zo voortvarend te werk dat de bewakers van het culturele erfgoed alle zeilen bij moet zetten om te voorkomen dat alle koloniale panden van Yangon met de grond gelijk gemaakt worden. 

Verder in deze uitgave aandacht voor religie en astrologie, enkele typische Birmese gewoonten zoals het gebruik van thanaka op het gezicht en voor eetgewoontes en speciale gerechten. Er wordt ingegaan op de betrekkingen tussen Birma en Hollandse kooplieden in de tijd van de VOC. We bieden een kijkje achter de schermen bij de Pa-O minderheid in de Shan-provincie, bezoeken in het zuidelijk gelegen Mawlamyine het beroemde meditatieklooster van Pa-Auk en zijn in Yangon getuige van het spectaculaire Waterfestival. Tot slot de rubriek ‘reisinformatie’ met handige tips en een boekenlijst. 

Tips
Film Burma Storybook
In de prachtige film Burma Storybook laat dichter – Maung Aung Pwint je op een bijzondere manier kennismaken met Myanmar.
Lees verder
Duurzaam Toerisme initiatief
De Pa-O region, gelegen in de zuidelijke Shan State zet zich in voor duurzaam toerisme. Dit jaar hebben zij
Lees verder
Minka Nijhuis over Aung San Suu Kyi
De media obsessie met The Lady,
Lees verder
Auteurs Myanmar
Aan TE GAST IN Myanmar hebben de volgende auteurs een bijdrage geleverd.
Lees verder