Te gast in Iran

Druk
5e druk, 2020 (update digitale editie)
Pagina's
80
ISBN
978-94-6016-084-4
Prijs PDF
€ 5,99
€ 5,99

Omschrijving

Te gast in Iran

Voor verkrijgbaarheid pocket editie klik hier

Aartsconervatief en vijandig zo lijkt van buitenaf, maar wie er is geweest komt terug met verhalen over het andere Iran. In deze uitgave geeft een negental auteurs, waarvan enkelen met een Iraanse achtergrond, een inkijkje in een intrigerende samenleving vol paradoxen. In Teheran zijn de uitersten van het land het best zichtbaar: conservatief en modern, arm en rijk, bloederige propaganda en prachtige kunst bestaan er naast elkaar. In deze uitgave vragen we ons hoe af de seksescheiding in Iran het dagelijks leven beïnvloedt. We leren Iran kennen als het land van de poëzie en bezoeken in Shiraz de tombe van Hafez, de lievelingsdichter van veel Iraniërs. We ontdekken dat achter de façade van de kleurrijke bazaar een machtig bolwerk schuilgaat. We overnachten in een karavanserai in Kashan en bezoeken de eeuwenoude vuurtempel van de Zoroastriërs in Yazd. In Isfahan spreken we met jonge studenten die hun Engels het liefst met toeristen oefenen. We vieren de pre-islamitische tradities rondom het nieuwe jaar en wonen een training bij van zurkhaneh, een oude Iraanse sport.  

Reviews

*Verrassend! Het boekje is door 9 verschillende auteurs geschreven en het geeft een heel ander beeld van Iran dat wij in gedachten hebben. Het zijn daar 2 werelden: die van de ayatolla s en vooral de jongere bevolking en hoe deze laatste groep er mee om gaat. Voor mij was het een verassing. 

*Een compact en dun boekje met de eerste en belangrijkste tips voor Iran. 

*Zo n boekje heb ik al van verschillende landen. Het geeft interessante achtergrondverhalen over het land en ook praktische tips voor reis en verblijf.