Te gast in Argentinie & Chili

Druk
1e druk, maart 2012
Pagina's
96
ISBN
978-94-6016-029-5
Prijs Pocket
€ 8,95
Prijs PDF
€ 5,99
€ 8,95
€ 5,99

Omschrijving

Te gast in Argentinie & Chili

Het majestueuze Andesgebergte vormt de natuurlijke grens tussen Argentinië en Chili. In deze uitgave reizen we helemaal zuidwaarts naar de wonderschone landschappen in Patagonië en Vuurland. Ruim 4000 km noordwaarts ligt een ander highlight: de ‘droogste woestijn ter wereld’ bij San Pedro de Atacama in Chili. Hier vind je grillige rotsformaties en uitgestrekte zoutmeren. In Argentinië gaan we op zoek naar de hedendaagse gaucho’s, maken we per fiets een wijntoer rondom Mendoza en zien we wonderen bij het bedevaartsoord
Difunta Correa. Tussendoor drinken we mate en bezoeken een
markt met oude ambachten. In Argentinië’s bruisende hoofdstad Buenos Aires blijkt de tango springlevend, maar spookt ook het duistere verleden nog rond. We bezoeken locaties die herinneren aan de militaire dictatuur, die zowel Argentinië als Chili eind vorige eeuw in haar greep had. Op de eilandenarchipel Chiloé treffen we sporen aan van Hollandse zeevaarders. En we laten je kennismaken met de in Chili razend populaire stripfiguur Condorito.

Quiz
Wat maakte Argentinië rond 1900 tot één van de tien rijkste landen ter wereld?
Start Quiz
Selma Kers
Selma Kers (1971) is freelance journalist en tekstschrijver. Ze werkte voorheen bij de Raad voor Cultuur. Haar grote passie is reizen. Zij schreef o.a. over Costa Rica, India en Sri Lanka.
 
Lees verder