Te gast in Namibie

Druk
2e druk, oktober 2013
Pagina's
80
ISBN
978-94-6016-044-8
Prijs Pocket
€ 8,95
Prijs PDF
€ 5,99
€ 8,95
€ 5,99

Omschrijving

Te gast in Namibie

In deze editie van TE GAST IN Namibie aandacht  voor o.a de situatie van de San, de oorspronkelijke bewoners van Namibië, maar vandaag de dag de armste bevolkingsgroep van het land. We gaan in op de gevolgen van de aanwezigheid van Chinezen in het land en vragen ons af waarom de aangekondigde landhervormingen nauwelijks van de grond komen. De reisreportages laten je proeven van het leven in de eindeloze Namib-woestijn. In Windhoek herinneren standbeelden en straatnaambordjes aan het woelige verleden. In de nabijgelegen township Katutura bezoeken we een  project van alleenstaande vrouwen die de mogelijkheid krijgen een eigen inkomen te verdienen. In het noordelijk gelegen Kaokoland zijn we te gast bij de Himba, die ook wel de ‘indianen van Afrika’ worden genoemd. En we besluiten onze rondreis in een boomhut. Dit maakt deel uit van een toerismeproject dat gerund wordt door de San.
De rubriek 'reisinformatie' helpt je verder met tips voor de meest voorkomende noden. Het boekje bevat een woordenlijst met zowel woorden in het Oshivambo als Afrikaans. En voor wie zich verder wil oriënteren is er een lijst met boeken- en filmtips.
Deze pocket is er niet alleen voor reizigers die Namibië willen bezoeken. Iedereen die interesse heeft in dit land en in korte tijd een goede indruk van het land wil krijgen, zal met deze 'Te gast in' een schat aan informatie ervaren.